Nyhetsarkiv


Visar nyheter 1 - 10 av 45. 
«Nyare 10 Äldre 10»
Nytt stort uppdrag i Dalarna
Publicerad 8 december 2020

Investering i kross och sikt
Publicerad 23 april 2018

Ny faktureringsadress
Publicerad 26 februari 2018
Nytt stort uppdrag i Dalarna
Publicerad 10 juni 2016

Ny storaffär, nu i Skellefteå!
Publicerad 22 mars 2016

Förnyat förtroende i Sollefteå
Publicerad 21 mars 2016

Nu kör vi 100 % fossilfritt!
Publicerad 4 mars 2016

Största affären någonsin för Allmiljö!

Publicerad 11 december 2017


Allmiljö har vunnit en ny stor upphandling gällande insamling av hushållsavfall. Avtalet gäller för hela åtta kommuner i Västmanland; Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar.

Avtalet är värt mer än 175 miljoner kronor, fördelat på cirka 25 miljoner kronor per år under sju år inklusive förlängning.

 

-          - det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia, säger Stefan Johansson, VD för Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen AB. Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen, berättar Stefan Johansson.

 

De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas. Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, så med biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

 

-         -  uppdraget påbörjas i oktober 2018, men då det är så pass stort och omfattande kommer arbetet med att planera projektet, beställa fordon och söka lämpliga lokaler för etablering av ett platskontor i Västmanland att påbörjas direkt, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för slam & renhållning på Allmiljö.

 

Insamlingen av hushållsavfall i Västmanland sker för närvarande i kommunal regi, genom Vafab Miljö, som i och med detta avtal kommer att bli Allmiljös uppdragsgivare.